Japan Air: 79% η μείωση των κερδών το β' τρίμηνο

Αποτέλεσμα της αύξησης των καυσίμων αεροσκαφών
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2005 07:57

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 79%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ασίας, Japan Airlines Corp., καθώς η αύξηση της τιμής των καυσίμων αεροσκαφών, αναρριχήθηκε σε ύψη ρεκόρ. Η αεροπορική εταιρεία, ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει ζημίες στο σύνολο του έτους και πως δεν θα καταβάλλει μέρισμα.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 26,3 δισ. γιέν (223 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 123,7 δισ. γιέν, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2,2%, φθάνοντας στα 609 δισ. γιέν. Το αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, αφαιρέθηκαν από τα αντίστοιχα του πρώτου εξαμήνου, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η Japan Airlines περιμένει να εμφανίσει ζημίες ύψους 47 δισ. γιέν τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για καθαρά κέρδη 17 δισ. γιέν. Η αεροπορική εταιρεία, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη των πωλήσεών της κατά 0,6% στα 2,19 τρισ. γιέν για την τρέχουσα χρήση, ενώ είπε ότι δεν θα καταβάλλει μέρισμα φέτος.

Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης οι ζημίες της Japan Airlines ανήλθαν σε 12 δισ. γιέν, έναντι κερδών ύψους 83 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, εξ αιτίας των ακριβών καυσίμων αεροσκαφών. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στο 1,11 τρισ. γιέν. Τα προ φόρων κέρδη του πρώτου εξαμήνου, μειώθηκαν 91%, στα 9,78 δισ. γιέν. Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, διαμορφώθηκαν στα 15,8 δισ. γιέν, 82% χαμηλότερα, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου.

Οι μετοχές της Japan Airlines, σημείωναν άνοδο 0,7%, φθάνοντας στα 304 γιέν η μία, στις 11 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 2,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα