Σέλμαν: Εκποίηση του εργοστασίου στην Κομοτηνή

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 14:41
UPD:14:45
FACEBOOK/Shelman Parquet

Από την έντυπη έκδοση

Της Βάσως Βεγίρη

Ελπίδες αναβίωσης του εργοστασίου Κομοτηνής της Shelman - η οποία έχει πτωχεύσει από τον Απρίλιο του 2014 - γεννά η απόφαση εκποίησης του εργοστασίου, που ελήφθη από το συμβούλιο πιστωτών της εταιρείας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, βάσει σχετικής πρότασης από ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Όπως αναφέρουν αναλυτικότερα στη «Ν» ο νομικός εκπρόσωπος των πρώην εργαζομένων στην εταιρεία και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης και ο σύνδικος της πτώχευσης, δικηγόρος Αθηνών Νικόλαος Μπούρμπος, η πρόταση προέρχεται από ελληνική επιχείρηση του κλάδου, που ενδιαφέρεται να θέσει ξανά σε λειτουργία το εργοστάσιο και «φαίνεται να διαθέτει εχέγγυα αξιοπιστίας».

Η πρόταση υποβλήθηκε στο συμβούλιο πιστωτών από τον σύνδικο πτώχευσης και εγκρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας Πειραιώς, που είναι ο μεγαλύτερος ενυπόθηκος δανειστής. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί από τον σύνδικο η πλήρης καταγραφή και αποτίμηση της περιουσίας του εργοστασίου και θα ακολουθήσουν πιο εξειδικευμένες διαβουλεύσεις με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή για το ύψος του τιμήματος.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, πάντως, μόνο για την επαναλειτουργία του εργοστασίου απαιτούνται κεφάλαια κίνησης της τάξης των 5 εκατ. ευρώ, οπότε το σύνολο της επένδυσης αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο και σε κάθε περίπτωση - εφόσον ευοδωθεί το εγχείρημα - θα πρόκειται για μια σημαντική επένδυση αρκετών εκατομμυρίων.   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα