Διάλογος μακράς πνοής για το ασφαλιστικό

Δεν αλλάζει το γενικό πλαίσιο
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2005 12:53
UPD:12:56

Στην ουσιαστική φάση του διαλόγου για το ασφαλιστικό προχωρά η κυβέρνηση. Όπως δήλωσαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή στα προεδρεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ κλπ για την έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό.

Η ΟΚΕ θα αναθέσει μια σειρά μελετών, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για το θέμα αυτό. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, υπάρχει ανάγκη για διάλογο μακράς πνοής και πρόσθεσε ότι οι επόμενες κυβερνήσεις θα πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι δεν αλλάζει το γενικό πλαίσιο του ασφαλιστικού, δεν υπάρχει θέμα ορίων ηλικίας και άλλα παρόμοια και ότι ο εθνικός διάλογος θα είναι μακράς πνοής πέραν της τετραετίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε ότι θα είναι ένας διάλογος ελεύθερος, απροκατάληπτος και ότι καλούνται να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φορείς. Το προεδρείο της ΟΚΕ θα συντονίσει το θέμα των αναλογιστικών μελετών και τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον κ. Αλογοσκούφη για να αποφασιστούν τα περαιτέρω στάδια του διαλόγου για το ασφαλιστικό.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα