Περιόρισε τις τριμηνιαίες απώλειες η Wall Street

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 23:16
UPD:23:19
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με την αγορά να ολοκληρώνει σήμερα επιτυχώς το rebalancing για τη βελτίωση της εικόνας των χαρτοφυλακίων λόγω της λήξης του τριμήνου. Θετικά λειτούργησε και η ανάκαμψη του κλάδου της βιοτεχνολογίας. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,47% στις 16.284,70 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 2,28% στις 4.620,17 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 1,91% στις 1.920,03 μονάδες.

Στο ταμπλό, ο κλάδος της βιοτεχνολογίας ανέστειλε το sell off των προηγούμενων ημερών, κλείνοντας σήμερα με κέρδη 3,7%. Ο κλάδος έχει χάσει ήδη 25% από τα ιστορικά υψηλά που βρέθηκε τον Ιούλιο. Σήμερα ξεχώρισαν οι Biogen και Amgen, οι οποίες σημείωσαν κέρδη άνω του 2,8%.

Ανοδικά κινείται ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Κίνας να μειώσει τη φορολογία αγοράς οχημάτων μικρού κυβισμού. Η Fiat Chrysler Automobiles ενισχύθηκε κατά 7,2% και η Ford Motor βρέθηκε στο +3,2%.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου της Ralph Lauren Corp., του μυθικού Ralph Lauren, οδήγησε σε άνοδο της μετοχής της εταιρείας κατά 13%. Τα καθήκοντα του θα αναλάβει ο Στεφάν Λάρσον, στον οποίο πιστώνεται η «σωτηρία» του μπραντ Old Navy στην Gap. Αντίθετα η Gap έχασε 6,2% σήμερα.

Στον αντίποδα, η Crocs's υποχώρησε κατά 7,2%, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την πορεία των πωλήσεων το τρίτο τρίμηνο του έτους, στα 270-280 εκατ. δολάρια, από 280-290 εκατ. δολάρια προηγουμένως.

Σήμερα έκλεισε ένα από τα χειρότερα τρίμηνα των τελευταίων ετών για τις μετοχικές αγορές διεθνώς, κατά τη διάρκεια του οποίου χάθηκαν περί τα 11 τρισ. δολάρια από τις αποτιμήσεις. Τα γεγονότα που στιγμάτισαν το τρίμηνο ήταν η απόφαση της Κίνας να προχωρήσει σε υποτίμηση του γουάν και το σκάνδαλο της Volkswagen.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, το Σεπτέμβριο δημιουργήθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Automatic Data Processing. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα δημιουργούνταν 190.000 θέσεις εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα