Σιούφας: Αποδίδουν καρπούς οι κυβερνητικές πολιτικές

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2005 18:08

Οι πολιτικές της κυβέρνησης άρχισαν να αποδίδουν τους πρώτους καρπούς τους, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου με θέμα «Η Ωρα της Οικονομίας».

Ειδικότερα, επισήμανε ότι παρά το αρνητικό διεθνές κλίμα, τα χρέη και τα ελλείμματα του παρελθόντος, οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της χώρας είναι υπερτριπλάσιοι αυτών της ευρωζώνης και υπογράμμισε ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου είχαν υποβληθεί στα υπουργεία Οικονομίας-Οικονομικών και Ανάπτυξης, 769 επενδυτικά σχέδια με συνολικό ύψος επένδυσης 1.769 εκατ. ευρώ Από αυτά, έχουν εγκριθεί 336 σχέδια με εγκεκριμένο ύψος επένδυσης 673 εκατ. ευρώ και εγκεκριμένη επιχορήγηση 275 εκατ. ευρώ.

Οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 9,9% στο πρώτο οκτάμηνο του χρόνου, στον τουρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου επταμήνου, υπάρχει άνοδος των αφίξεων που εκτιμάται στο 8% και άνοδος των συναλλαγματικών εσόδων στο 10%. Ταυτόχρονα αυξάνεται, σύμφωνα με στοχεία της ΕΣΥΕ, η απασχόληση και μειώνεται η ανεργία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στις εκθέσεις της UNCTAD, που κατατάσσουν την Ελλάδα σε συγκριτικά περίοπτη θέση στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα