Μάχη να κρατηθεί στο «πράσινο» δίνει το Χ.Α.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 15:14
UPD:15:18
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

«Τιτάνιες» προσπάθειες καταβάλλονται αυτήν την ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών προκειμένου να επικρατήσει το θετικό πρόσημο και να περιοριστεί η πίεση που ασκεί και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος.

Ειδικότερα, στις 15:12, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,44% στις 653,31 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 12 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,61% στις 190,63 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 4,01% στις 182,88 μονάδες.

Τα πρόσημα στο ταμπλό είναι σχεδόν μοιρασμένα, με τον τραπεζικό κλάδο και πάλι να επιβαρύνει την προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης που επιχειρείται από αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE 25. Ρυθμιστής του προσήμου σήμερα αναδεικνύεται η Eurobank, η οποία δίνει ρεσιτάλ μεταβλητότητας, από το +8,70% στο -4,35% και τώρα χωρίς μεταβολή.

Όπως επανειλημμένως έχουν τονίσει οι αναλυτές, η διαφορά αυτή της αγοράς με τον τραπεζικό κλάδο δύσκολα θα αλλάξει, αν δεν ολοκληρωθούν οι ασκήσεις αποτίμησης ενεργητικού (AQR) και προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) για τις ελληνικές τράπεζες. Μόνο έτσι η αγορά θα γνωρίζει το ακριβές ύψος των κεφαλαιακών αναγκών του κλάδου, βάζοντας ένα τέλος στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν και αποπροσανατολίζουν τους επενδυτές.

Ο τραπεζικός κλάδος σήμερα βρίσκεται και πάλι σε κλοιό πιέσεων, με την Alpha Bank να χάνει 6,31%, την Πειραιώς να ακολουθεί καταγράφοντας απώλειες 5,95% και την Εθνική να είναι στο -4,38%.

Την τραπεζική «κατηφόρα» ακολουθούν σήμερα οι μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχαλκο, Aegean, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Λάμδα, ενώ στον αντίποδα, ισχυρές στηρίξεις στον Γενικό Δείκτη δίνουν τα κέρδη των Motor Oil (+6,70%), ΕΕΕ (+1,45%), Ελληνικά Πετρέλαια (+1,34%) και Grivalia (+2,39%). Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Folli Follie, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Μυτιληναίος.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα