Ισχυρά κέρδη καταγράφουν τα αμερικανικά παράγωγα

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 14:31
UPD:14:32
REUTERS/LUCAS JACKSON

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν σήμερα τα αμερικανικά παράγωγα, τα οποία παίρνουν τη σκυτάλι από την άνοδο των διεθνών μετοχικών αγορών, με τους επενδυτές να δείχνουν διάθεση επανατοποθέτησης μετά το sell off του Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στις 14:30, τα συμβόλαια λήξης Σεπτεμβρίου του S&P 500 ενισχύονται κατά 1,3% στις 1.898 μονάδες, ενώ κατά 188 μονάδες υψηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 16.137 μονάδες.

Ανοδικά κινείται ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Κίνας να μειώσει τη φορολογία αγοράς οχημάτων μικρού κυβισμού. Η Fiat Chrysler Automobiles ενισχύεται κατά 5,6% και η Ford Motor βρίσκεται στο +1,8%.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου της Ralph Lauren Corp., ο μυθικός Ralph Lauren, προκαλεί άνοδο της μετοχής της εταιρείας κατά 5,6%. Τα καθήκοντα του θα αναλάβει ο Στεφάν Λάρσον, στον οποίο πιστώνεται η «σωτηρία» του μπραντ Old Navy στην Gap.

Σήμερα κλείνει ένα από τα χειρότερα τρίμηνα των τελευταίων ετών για τις μετοχικές αγορές, κατά τη διάρκεια του οποίου χάθηκαν περί τα 11 τρισ. δολάρια από τις αποτιμήσεις. Τα γεγονότα που στιγμάτισαν το τρίμηνο ήταν η απόφαση της Κίνας να προχωρήσει σε υποτίμηση του γουάν και το σκάνδαλο της Volkswagen.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα