Επανακαθορισμό τραπεζικών χρεώσεων για τη χρήση καρτών ζητεί ο Β. Κορκίδης

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 13:52
UPD:13:53
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Κορκίδης (φωτ. αρχείου) σημείωσε πάντως ότι οι χρεώσεις πρέπει να είναι αντίστοιχες με τις ευρωπαϊκές, παραπέμποντας στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία η χρέωση ανέρχεται στο 0,2% για τις χρεωστικές και 0,3% για τις πιστωτικές.

Τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να «χτίζεται» το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη επανακαθορισμού των τραπεζικών χρεώσεων.

«Οι εμπορικές επιχειρήσεις όχι μόνο δεν φοβούνται αλλά καλωσορίζουν το ενδεχόμενο της αναγνώρισης αφορολόγητου μόνο με τη χρήση πιστωτικών καρτών», σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε πάντως ότι οι χρεώσεις πρέπει να είναι αντίστοιχες με τις ευρωπαϊκές, παραπέμποντας στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία η χρέωση ανέρχεται στο 0,2% για τις χρεωστικές και 0,3% για τις πιστωτικές.

«Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε  το υπουργείο σε μία ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα μετέχει και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), για τον επανακαθορισμό των τραπεζικών χρεώσεων και την διόρθωση των λαθών που τόσο άδικα επιβαρύνουν εμπόρους και καταναλωτές», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα