Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 23:28
UPD:23:37
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν μια συνδρίαση έντονης μεταβλητότητας και αρκετών εναλλαγών προσήμου, εξαιτίας των διφορούμενων στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,30% στις 16.049,13 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,59% στις 4.517,32 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,12% στις 1.884,09 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Micron Technology σημείωσε κέρδη 2,3%, μετά την ανακοίνωση ότι η Wells Fargo αναβάθμισε τη σύστασή της σε buy (αγορά).

Επίσης, στο +2,4% βρέθηκε η Yahoo, μετά την απόφαση να προχωρήσει στο spinoff του εναπομείναντος μεριδίου της στην Alibaba Group Holding, παρά τις προειδοποιήσεις από τις ρυθμιστικές αρχές για την επιβολή φόρου ή προστίμου στη συναλλαγή των 22 δισ. δολ.

Στον αντίποδα, η Apple σημείωσε απώλειες 3%, καθώς έχουν αρχίσει να διατυπώνονται ανησυχίες για την προστασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της, υποχρεώνοντας την να προχωρήσει σε κινήσεις διαβεβαίωσης προκειμένου να μην υπάρξει κάμψη των πωλήσεων της.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση 0,6% σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, βάσει του δείκτη Case Shiller. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 5%.

Επίσης, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αυξήθηκε στα 67,2 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, από 59,2 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 3,2% εξαιτίας της ανόδου του δολαρίου.

Από την άλλη, σημαντική βελτίωση κατέγραψε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, καθώς ενισχύθηκε στις 103 μονάδες έναντι 101,1 μονάδων τον Αύγουστο. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 96 μονάδες, λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα