Sanofi: Υψηλότερα κέρδη από τις πωλήσεις αντιπηκτικών

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2005 09:15

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 29%, σημείωσαν το τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο, Sanofi-Aventis SA, αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων αντιπηκτικών σκευασμάτων, σε συνδυασμό με την πολύ καλή επίδοση των εμβολίων της μέσω franchising.

Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,92 δισ. ευρώ (2,25 δισ. δολ.) ή 1,44 σεντς ανά μετοχή από 1,49 δισ. ευρώ ή 1,13 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της εταιρείας. Οι πωλήσεις της, διαμορφώθηκαν στα 7,2 δισ. ευρώ, από 1,67 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Sanofi, που δημιουργήθηκε πέρυσι από τη συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών της Γαλλίας είχαν τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών της Ευρώπης φέτος. Συνολικά, σημείωσαν άνοδο 14%, υστερώντας της ανόδου 23% που σημείωσαν οι μετοχές των 16 φαρμακευτικών εταιρειών, που αποτελούν τον Bloomberg Europe Pharmaceutical Index.

Η Sanofi, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εμβολίων γρίπης στον κόσμο, ενδέχεται να ευνοηθεί από τις δαπάνες της κυβέρνησης, καθώς προετοιμάζεται για μία πανδημία, μετά την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο αυξάνει την άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού στον ιό της γρίπης των πτηνών. Η εταιρεία, που παράγει εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας και άλλα εμβόλια για παιδιά, ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγής της.

Περίπου το 65% των εμβολίων κατά της γρίπης παγκοσμίως, παράγονται στην Ευρώπη και η χρήση τους από το 1994 έχει υπερδιπλασιαστεί. Τα εργοστάσια ανά τον κόσμο μπορούν να παράγουν περίπου 450 εκατ. εμβόλια το επόμενο εξάμηνο, τα οποία θα μπορούν να προστατεύσουν λιγότερο από το 10% του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι η Sanofi κέρδισε τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ συμβόλαιο για την παραγωγή εμβολίων αξίας 100 εκατ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα