Υποχώρησε η τιμή του χρυσού στην Ασία

Μετά την άνοδο του δολαρίου και την πτώση του πετρελαίου
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2005 09:52

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του χρυσού στην Ασία, καθώς το δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι του ευρώ και οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά, μειώνοντας την ελκυστικότητα του μετάλλου, ως εναλλακτική επένδυση.

Το ευρώ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών έναντι του δολαρίου στην Ασία, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η κλιμάκωση της έντασης στη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα, θα επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη. Η τιμή του αργού στη Ν. Υόρκη, διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, περιορίζοντας τη ζήτηση για χρυσό, ως δικλείδα έναντι του πληθωρισμού.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε κατά 2,70 δολ., ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 456,90 δολ. η ουγγιά. Στις 4:50' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύθηκε στα 457,20 δολ. η ουγγιά.

Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στο 1,1730 έναντι του δολαρίου στις 2:40' μ.μ. ώρα Τόκυο, από 1,805 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, ενώ υποχώρησε στο 1,1710 δολ. και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2003. Το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι του ευρώ εξ αιτίας των εξεγέρσεων για ενδέκατη νύχτα στη Γαλλία και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον 1968.

Ισχυρότερο δολάριο, καθιστά τις επενδύσεις σε αμερικανικές μετοχές και ομόλογα πιο ελκυστικές έναντι του χρυσού.

Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, υποχώρησε σήμερα 2,40 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 458,00 δολ. η ουγγιά, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 458,30 δολ. η ουγγιά, στις 4:49' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα