Δηλώσεις Χ. Βερελή για την πώληση της Ολυμπιακής

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2001 11:00
UPD:11:01

Τη διαβεβαίωση ότι κανείς εργαζόμενος στην Ολυμπιακή δεν θα μείνει άνεργος, έδωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 9,61 o υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής.

«Οσοι έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα φύγουν. Για τους άλλους υπάρχουν λύσεις», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι αρχίζουν οι επαφές με τους εργαζόμενους και το υπουργείο Εργασίας, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού.

Ως βασική προϋπόθεση για την πώληση της εταιρείας ο κ. Βερελής τόνισε τη βιωσιμότητα της επιχείρησης σε βάθος χρόνου, και για τον λόγο αυτόν, είπε, θα ζητηθούν εγγυήσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια του αγοραστή, ώστε να μην επιστρέψει η Ολυμπιακή σε έναν χρόνο στο ελληνικό δημόσιο με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, ο υπουργός παρατήρησε πως επί 25 χρόνια η εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικής φόρτισης και εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η πρόοδος των διαπραγματεύσεων θα απομακρύνει τις επιφυλάξεις των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση προχωρά στη συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή και του νομικού συμβουλίου του κράτους, για να συζητήσει με τους τρεις υποψηφίους αγοραστές και πρώτα με την Axon Airlines, που έκανε την καλύτερη προσφορά.

Σε έναν μήνα, θα παρουσιάσει την τελική πρόταση στην κυβέρνηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα