ΥΕΝ: Στόχος η αναβάθμιση των σπουδών του Εμπορικού Ναυτικού

Σε ένα μήνα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2005 14:00
UPD:16:27

Μέσα σε ένα μήνα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο του ΥΕΝ για την ανωτατοποιήση της ναυτικής εκπαίδευσης, έκανε γνωστό σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

«Η Εμπορική Ναυτιλία είναι ο βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, που προσφέρει τα μέγιστα στον εθνικό πλούτο. Η Εμπορική Ναυτιλία, χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα, δεν θα μπορούσε να έχει αυτή τη διάρκεια στο χρόνο. Αυτό λοιπόν το οποίο επιχειρούμε, με την κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου, είναι να αναβαθμίσουμε τις σπουδές του Εμπορικού Ναυτικού, για να έχουμε στελέχη που θα πηγαίνουν στα πλοία και, βεβαίως, θα στελεχώσουν τα γραφεία αύριο, για να μπορέσει η Εμπορική Ναυτιλία να προσφέρει και στο μέλλον όσα προσέφερε τις προηγούμενες δεκαετίες», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Κεφαλογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου ο κ. Κεφαλογιάννης είχε δώσει στη δημοσιότητα την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο νόμου.

Το νομοσχέδιο καθιστά τα πτυχία των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), ισότιμα με τα πτυχία των ΤΕΙ στον καταληκτικό βαθμό Α' τάξεως και έπειτα από θαλάσσια υπηρεσία πέντε ετών. Επίσης προβλέπει την ίδρυση Ναυτικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ) από ιδιωτικά κεφάλαια.

Tέλος, ερωτηθείς για τη δημοσκόπηση που εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται κατά 2,5 μονάδες http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/08/1117444.htm , ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, σημείωσε πως «παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις. Δεν τις θεοποιούμε». «Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η "δημοσκόπηση της χειραψίας". Και η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει άριστα στη "δημοσκόπηση της χειραψίας"», σημείωσε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα