Άνω του 2% οι απώλειες στις ευρωαγορές

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 19:17
UPD:19:18
EPA/PACO CAMPOS

Φωτογραφία του χρηματιστηρίου της Μαδρίτης.

Υπό το βάρος δεικτοβαρών μετοχών, όπως η Volkswagen και η Glencore, βρέθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, ενώ οι επενδυτές βρήκαν ευκαιρία να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών που σημείωσαν την Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 2,46% στις 5.959 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 2,11% στις 9.484 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 2,76% στις 4.357 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 2,21% στις 341,57 μονάδες, ενώ την Παρασκευή είχε καταγράψει κέρδη 2,8%.

Στο ταμπλό τώρα, η Volkswagen σήμερα έκλεισε με απώλειες 7,6%, με την αγορά να διατηρεί τις επιφυλάξεις της μετά την τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλιου, Ματίας Μίλερ, ο οποίος ανέφερε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε η εταιρεία να ξεπεράσει την κρίση.

Επίσης, απώλειες 29% κατέγραψε η Glencore, μετά την ανακοίνωση της πώλησης της μονάδας νικελίου στη Βραζιλία στην AIM Horizonte Minerals με τιμή μειωμένη στα 8 εκατ. δολάρια.

Απώλειες 4,7% σημείωσε και η Vodafone Group, με την αγορά να μην υποδέχεται με θετικό τρόπο την ανακοίνωση ότι οι συνομιλίες με την Liberty Global δεν ευοδώθηκαν.

Στον αντίποδα, η SBM Offshore σημείωσε άλμα 14%, καθώς προσκλήθηκε να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς της Petroleo Brasileiro για τις Libra και Sépia FPSO, ενώ η SABMiller έκλεισε με κέρδη 1,8%, εν μέσω φημολογίας ότι η Anheuser-Busch InBev είναι πολύ κοντά στο να διατυπώσει πρόταση εξαγοράς. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα