Υπό πίεση ξεκίνησαν και οι αμερικανικοί δείκτες

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 16:41
UPD:16:42
REUTERS/LUCAS JACKSON

Πτωτικά ξεκίνησε σήμερα η Wall Street, συντηρώντας το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις της σταδιακής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, καθώς παγιώνονται οι εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίου έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, στις 16:42, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,69% στις 16.201,86 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,80% στις 4.649,18 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,77% στις 1.916,45 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Freeport-McMoRan σημειώνει απώλειες που ξεπερνούν το 4,6%, μετά την πτώση του χαλκού στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα, εξαιτίας των στοιχείων που δείχνουν περαιτέρω μείωση της οικονομικής δραστηριότητας της Κίνας.

Απώλειες 2,1% σημειώνει και η Pfizer, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε τη διανομή τριμηνιαίου μερίσματος ύψους 0,28 δολαρίων ανά μετοχή. Η εταιρεία παρασύρεται από τις ανησυχίες για τις προοπτικές του κλάδου της βιοτεχνολογίας, παρά το γεγονός ότι διαθέτει σύσταση buy από τους περισσότερους αναλυτές.

Στον αντίποδα, κέρδη 3,1% καταγράφει η Alcoa, καθώς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε διαχωρισμό των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της από τις δραστηριότητες προστιθέμενης αξίας και αυτοκίνησης. Η εταιρεία θα διασπαστεί σε δύο.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση 0,4% καταγράφηκε στην καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ενώ το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,3%. Οι αναλυτές εκτιμούσαν αύξηση 0,3% στην καταναλωτική δαπάνη και 0,4% στο εισόδημα.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα