Πτωτικά τα αμερικανικά παράγωγα

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 14:40
UPD:14:41
REUTERS/LUCAS JACKSON

Με απώλειες κινούνται σήμερα τα αμερικανικά παράγωγα, με τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της σταδιακής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής να εμμένουν, καθώς παγιώνονται οι εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίου έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, στις 14:40, τα συμβόλαια λήξης Σεπτεμβρίου του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,5% στις 1.910 μονάδες, ενώ κατά 76 μονάδες χαμηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 16.126 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Royal Dutch Shell ενισχύεται κατά 0,7%, μετά την ανακοίνωση ότι θα σταματήσει την εκμετάλλευση ενός κοιτάσματος στην Αλάσκα, εξαιτίας του υψηλού κόστους εξόρυξης. Δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις ότι η εκμετάλλευση του εν λόγω κοιτάσματος θα είναι κερδοφόρα, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Επίσης, άλμα 8% καταγράφει η Alcoa, καθώς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε διαχωρισμό των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της από τις δραστηριότητες προστιθέμενης αξίας και αυτοκίνησης. Η εταιρεία θα διασπαστεί σε δύο.

Επίσης, η Kellogg βρίσκεται στο +1,5%, μετά την ανακοίνωση ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της αιγυπτιακής Mass Food Group, έναντι του ποσού των 50 εκατ. δολαρίων.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα