Νέο τραπεζικό «σφυροκόπημα» δέχεται το Χ.Α.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 13:53
UPD:13:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Υπό το βάρος της βίαιης πτώσης του τραπεζικού κλάδου βρίσκεται για ακόμη μία φορά το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κινείται γοργά προς τα επίπεδα στήριξης των 655 μονάδων.

Ειδικότερα, στις 13:53, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,15% στις 660,65 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 6,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 2,40% στις 192,44 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 12,46% στις 202,06 μονάδες.

Για ακόμη μία φορά ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο σοβαρών ρευστοποιήσεων, με τα ποσοστά της πτώση να φτάνουν σε διψήφια ποσοστά. Μάλιστα, ο χαμηλός τζίρος επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι οι αγοραστές απουσιάζουν από το ταμπλό, εωσότου η ορατότητα για τον κλάδο αποκατασταθεί.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι η μετοχή της Eurobank βρίσκεται σε νέα ιστορικά χαμηλά, στα 0,0260 ευρώ με απώλειες 16,13%. Απώλειες 16,30% καταγράφει και η Alpha Bank, η Πειραιώς υποχωρεί κατά 14,89%, ενώ η Εθνική βρίσκεται στο -9,62%.

Όπως σημειώνουν οι εγχώριοι αναλυτές, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τόσο στην οικονομία όσο και στην εγχώρια κεφαλαιαγορά θα είναι μια σταδιακή και αργή διαδικασία, η οποία, μάλιστα, θα εξαρτηθεί από την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, καθώς και την πολιτική σταθερότητα που θα επιτρέψει την ομαλή εφαρμογή του τρίτου μνημονιου.

Η πτώση του τραπεζικού κλάδου συμπαρασύρει στο «κόκκινο» και τις υπόλοιπες μετοχές, με τις ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ να καταγράφουν απώλειες 4,5%, ενώ άνω του 3% είναι η πτώση σε ΕΧΑΕ και Βιοχαλκο.

Με απώλειες που ξεπερνούν το 1% κινούνται δεικτοβαρείς μετοχές, όπως η ΟΤΕ, η Μυτιληναίος, η Τιτάν, η Folli Follie, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Jumbo, ενώ υπό έλεγχο είναι οι πιέσεις που δέχονται οι ΟΠΑΠ, ΜΕΤΚΑ, ΕΕΕ και Motor Oil.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα