AIG: Και νέα αναθεώρηση των αποτελεσμάτων της

Αυξάνει τα κέρδη κατά 500 εκατ. δολάρια
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 10:10

ΣΤΗΝ αναθεώρηση των αποτελεσμάτων της, για δεύτερη φορά, θα προχωρήσει η American International Group Inc., η ασφαλιστική εταιρεία που διόρθωσε τα οικονομικά αποτελέσματα πέντε ετών τον Μάϊο, αυξάνοντας τα καθαρά της κέρδη κατά 500 εκατ. δολ. για να διορθώσει τα λάθη στα παράγωγα και στους λογαριασμούς φόρου εισοδήματος.

Τα λογιστικά λάθη σταματούν τις αδυναμίες εσωτερικών ελέγχων, που η εταιρεία προσπαθεί να διορθώσει από την πρώτη της αναθεώρηση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της AIG. Η διοίκησή της εκτιμά να εμφανίσει το τρίτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 1,7 δισ. δολ. μετά το κόστος ύψους 1,6 δισ. δολ., από τους τυφώνες «Katrina», «Rita» και άλλες καταστροφές.

Η AIG, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, νωρίτερα, αναθεώρησε προς τα κάτω τα καθαρά κέρδη από το 2000 έως το 2004 κατά 3,9 δισ. δολ., ποσοστό 10%, για να διορθώσει τους λανθασμένους υπολογισμούς των συμβολαίων αντασφάλισης και άλλων εμπορικών συναλλαγών, καθώς και την υποτίμηση των υποχρεώσεών της.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει δίωξη από τον γενικό εισαγγελέα της Ν. Υόρκης, Elliot Spitzer, ο οποίος κατηγόρησε την πρώην υψηλόβαθμη διοίκησή της για κρυφούς ελέγχους.

Η AIG, θα καθυστερήσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα