Bayer: Στα ύψη τα κέρδη το γ' τρίμηνο από τα πλαστικά

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 11:22

ΑΥΞΗΣΗ, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους στον τομέα φαρμάκων, σε συνδυασμό με τη ζήτηση πλαστικών και τα κέρδη από τις ΗΠΑ, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της γερμανικής Bayer AG.

Tα καθαρά κέρδη της εταιρείας που παράγει φάρμακα και χημικά, εκτινάχθηκαν στα 493 εκατ. ευρώ (580 εκατ. δολ.) ή 68 σεντς ανά μετοχή, από 52 εκατ. ευρώ ή 7 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η Bayer, που ανακάλυψε την ασπιρίνη πλέον των 100 ετών, άλλαξε τη στρατηγική της στον τομέα υγείας. Η εξαγορά της, ύψους 2,38 δισ. ευρώ του τμήματος φαρμάκων χωρίς συνταγογράφηση της Roche Holding AG πέρυσι, τη βοηθά να αντισταθμίσει τη μείωση των πωλήσεων από τα αντιβιοτικά της. Επίσης η Bayer ευνοείται από τη ζήτηση πλαστικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή CD και υποδημάτων.

«Το 2005 ήταν μία ιδιαίτερα καλή χρονιά για την Bayer», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Werner Wenning, σε δήλωσή του. Ο ίδιος εκτιμά τώρα ότι η αύξηση των λειτουργικών κερδών της εταιρείας κατά 50% από 40% που προέβλεπε νωρίτερα, ενώ επανέλαβε την πρόβλεψη για πωλήσεις μεγαλύτερες των 26 δισ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις της εταιρείας αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 19%, φθάνοντας στα 6,53 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Bayer αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 3,9% στη Φραγκφούρτη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 31 Ιανουαρίου. Σήμερα, σημείωναν άνοδο 95 σεντς, ποσοστό 3,2%, φθάνοντας στα 30,30 ευρώ η μία, στις 9:11' π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα