Mittal Steel: 64% χαμηλότερα κέρδη μετά την αύξηση του κόστους

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 12:53

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 64%, αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης του κόστους και της πτώσης των τιμών διεθνώς, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης χαλυβουργίας στον κόσμο, Mittal Steel Co.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 478 εκατ. δολ. ή 68 σεντς ανά μετοχή από 1,33 δισ. δολ. ή 2,07 δολ. ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 7,05 δισ. δολ. από 6,29 δισ. δολ. Το κόστος των αγαθών που πουλήθηκαν ήταν 24% υψηλότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τη στιγμή που οι τιμές κατά μέσον όρο ήταν 1% χαμηλότερες.

Το κόστος των πρώτων υλών έχει αναρριχηθεί σε υψηλά επίπεδα φέτος, καθώς οι μεταλλουργίες απέτυχαν να διατηρήσουν τον ρυθμό της επέκτασης με την παγκόσμια παραγωγή χάλυβα, που υπερέβη το 1 δισ. μετρικούς τόνους, για πρώτη φορά, πέρυσι. Οι τιμές του κάρβουνου (coking coal) διπλασιάστηκαν φέτος φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ και του σιδηρομεταλλεύματος είναι 71,5% υψηλότερες, ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο, αυξήθηκαν φέτος σε ποσοστό 92%.

Οι μετοχές της Mittal, σημείωναν άνοδο 35 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 21,80 ευρώ η μία (25,66 δολ.) στις 10 π.μ., ώρα Αμστερνταμ. Η εταιρεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έξι οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προβλέπεται να εμφανίσει το τρίτο τρίμηνο κέρδη ύψους 474 εκατ. δολ. Οι πωλήσεις της προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 6,88 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα