Landis+GYR: Συνεργασία με την ιταλική ACEA

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 16:10

Η LANDIS+GYR, προμηθευτής της ΔΕΗ στον τομέα μέτρησης ηλεκτρικής ενέργειας, υπέγραψε συμφωνία με την ACEA, τη Δημοτική Εταιρεία Ενέργειας και Ύδατος της Ρώμης, που αφορά στην αναβάθμιση του δικτύου μέτρησης ηλεκτρικής ενέργειας που διαθέτει η ACEA σήμερα.

Με την υπογραφή της σύμβασης, η LANDIS+GYR αναλαμβάνει την προμήθεια νέου συστήματος προηγμένης τηλεμέτρησης 1,5 εκατ. μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, στη Ρώμη. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2009 και θα αποτελέσει το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα αυτόματης μέτρησης (AMR) για κατοικίες παγκοσμίως. Οι μετρητές θα κατασκευαστούν στο ευρωπαϊκό κέντρο παραγωγής της LANDIS+GYR, στον Ισθμό της Κορίνθου, το οποίο απασχολεί 500 εργαζόμενους, πραγματοποιώντας 60 εκατ. Ευρώ εξαγωγές σε περίπου 65 χώρες.

Η συνεργασία της LANDIS+GYR με την ACEA ξεκίνησε με την επιτυχή εφαρμογή του πιλοτικού σταδίου εγκατάστασης και λειτουργίας 40.000 μετρητών.

Το τελικό σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μέτρηση, τον πλήρη έλεγχο μεγάλου όγκου πελατών, όπως επίσης και την επίβλεψη και διαχείριση του δικτύου χαμηλής τάσης.

Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ιδιώτη πελάτη να αντλεί πληροφορίες για το λογαριασμό του, ενώ παράλληλα η ηλεκτρική εταιρεία έχει την ευχέρεια συνεχούς παρακολούθησης της διανομής, τιμολογιακής ευελιξίας αλλά και άμεσου ελέγχου, για τυχόν υπερφόρτωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα