Πιο ελκυστική για τους ξένους τουρίστες η Αθήνα

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 16:37

Ανοδικά κινήθηκαν οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας το Σεπτέμβριο 2005, σύμφωνα με την Ενωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ). Αναλυτικά οι πληρότητες ανά κατηγορία (σε παρένθεση το ποσοστό αύξησης σε σχέση με πέρυσι): πέντε αστέρων 66,31% (+19,8%), τεσσάρων αστέρων 65,74% (10,8%), τριών αστέρων 71,56% (11%) και δύο αστέρων 62,56% (26,9%).

Η ΕΞΑ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η κίνηση των ξενοδοχείων της Αττικής καταδεικνύει την μεγάλη συνεισφορά που μπορεί να έχει η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην καθιέρωση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΞΑ κάνει λόγο για καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στο θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας στην Αττική του Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου, και επισημαίνει ότι η πρόταση της πολιτείας να αναλάβουν οι τουριστικοί φορείς την υλοποίηση της επένδυσης δεν έχει αντίστοιχο σε παγκόσμιο επίπεδο. «Στην περίπτωση Μητροπολιτικών Συνεδριακών κέντρων άλλων προορισμών, η ανάπτυξή τους είναι αρμοδιότητα και αντικείμενο των τοπικών μητροπολιτικών δήμων και λοιπών αυτοδιοικητικών αρχών ή ανεξαρτήτων επενδυτών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα