Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 19:04

ΜΙΚΤΕΣ τάσεις επικράτησαν σήμερα στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, oι οποίες κινήθηκαν για άλλη μια φορά στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.439,8 μονάδες (-0,39%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.480,23 μονάδες (-0,52%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.011,38 μονάδες (0,05%).

Πιέσεις δέχθηκε ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος ύστερα από την προειδοποίηση της γερμανικής Deutsche Telekom ότι τα κέρδη της στο επόμενο έτος θα δεχθούν πλήγμα λόγω επενδυτικού σχεδίου ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας απώλεσε 2,5%.

Πτώση, της τάξεως του 0,7%, σημείωσε και η μετοχή της Vodafone, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας βάσει κερδών. Αρνητικά επηρέασε τη βρετανική μετοχή η εκτίμηση αναλυτών της Citigroup ότι ίσως δεν υπάρξει μεγάλη αύξηση μερίσματος για τους επενδυτές.

Στον αντίποδα, αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν οι εταιρείες φαρμάκων και χημικών λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της γερμανικής Bayer. Ο τίτλος της τελευταίας έκλεισε με κέρδη 4,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα