Alpha Bank: Κλειδί για την οικονομία η στήριξη της συμφωνίας

Ανάλυση της ελληνικής τράπεζας
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 17:02
UPD:17:06
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Η Alpha Bank εξηγεί ότι η ταχύτερη του αναμενόμενου χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων και η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων περίπου 20 δισ. ευρώ, θα συμβάλλουν θετικά στην ελληνική οικονομία.

Η στήριξη της νέας συμφωνίας διαμορφώνει τις αναγκαίες συνθήκες για την αποκατάσταση της δυναμικής της οικονομίας, εκτιμά η Alpha Bank, σε ειδική ανάλυσή της.

Σύμφωνα με την ελληνική τράπεζα, η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολογήσεως θα απελευθερώσει πόρους που διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα και αμβλύνουν τις επιπτώσεις του νέου υφεσιακού σοκ, επιτρέποντας την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου έναντι των προμηθευτών του και του υπόλοιπου ιδιωτικού τομέα.

Και η συμμετοχή της χώρας, σπεύδει να προσθέσει, στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα περιορίσει σημαντικά το κόστος δανεισμού.

Επίσης, εξηγεί η Alpha Bank, η ταχύτερη του αναμενόμενου χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων και η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων περίπου 20 δισ. ευρώ, θα συμβάλλουν θετικά στην ελληνική οικονομία.

Oι εξελίξεις αυτές, καταλήγει, θα επιτρέψουν την έναρξη των συζητήσεων σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα