Προθεσμία μιας εβδομάδας για το διαγωνισμό της Ο.Α.

Επιμένει η Ε.Ε. για τις παράνομες ενισχύσεις
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 09:19

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ εξελίξεις και τις προοπτικές σχετικά με το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής ενημέρωσε, χθες, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, τον αρμόδιο για τις Μεταφορές επίτροπο, Ζακ Μπαρό.

Σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιάπης είπε ότι ενημέρωσε τον κοινοτικό επίτροπο πως, την επόμενη εβδομάδα, η ελληνική κυβέρνηση, μετά και τη σχετική εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου Lazard, θα αποφασίσει οριστικά για τη συνέχιση ή όχι του διαγωνισμού.

Ο κ. Λιάπης τόνισε ακόμη ότι ο κοινοτικός επίτροπος του ζήτησε να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της διαδικασίας και επισήμανε ότι, σε κάθε περίπτωση, είτε προχωρήσει ο διαγωνισμός είτε επιλεγεί κάποια άλλη λύση, η Ελλάδα θα ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν με συγκεκριμένη πρόταση.

Ο κ. Λιάπης πρόσθεσε, ακόμη, πως διαβεβαίωσε τον κ. Μπαρό ότι η Ελλάδα θα διασφαλίσει τις συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού στις αεροπορικές μεταφορές, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, είμαστε εναντίον κάθε είδους μονοπωλίου, είτε είναι κρατικό είτε είναι ιδιωτικό.

Τέλος, ο κ. Λιάπης σημείωσε πως ήταν μια χρήσιμη συνάντηση και επισήμανε ότι οι ελληνικές υπηρεσίες θα βρίσκονται συνεχώς σε επαφή και συνεργασία με τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κ. Μπαρό, Στέφαν ντε Ρινκ, είπε πως ο κ. Μπαρό, στις συνομιλίες που είχε με τον Ελληνα υπουργό, επέμενε στην ανάγκη να τηρήσουν οι ελληνικές αρχές τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις που έχουν χορηγηθεί κατά το παρελθόν στην Ολυμπιακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, ο κ. Μπαρό διαμήνυσε στον κ. Λιάπη πως, σε περίπτωση που δεν γίνουν σεβαστές οι εν λόγω αποφάσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να προχωρήσει στη διαδικασία προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Τέλος, ο κ. Μπαρό ανέφερε ότι αναμένει στο αμέσως προσεχές διάστημα διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα