Mizuho: Διπλάσια κέρδη από το ράλι των μετοχών

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 10:53

ΣΧΕΔΟΝ διπλάσια κέρδη, εμφάνισε το τρίμηνο, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Mizuho Financial Group Inc., αποτέλεσμα του ράλι του Χρηματιστηρίου σε μια δεκαετία, που τόνωσε τα κέρδη και των τριών χρηματιστηριακών της τμημάτων.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αυξήθηκαν στα 156,7 δισ. γιέν (1,3 δισ. δολ.) από 83,6 δισ. δολ., πριν από ένα χρόνο. Τα στοιχεία υπολόγισε το Bloomberg News, από τα προκαταρκτικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, που ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα.

Η Mizuho, μαζί με τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., ευνοούνται από την ταχύτατη ανάπτυξη της Ιαπωνίας μέσα σε 15 χρόνια, που σηματοδότησε το ράλι των τιμών των μετοχών και βοήθησε στη μείωση των επισφαλών δανείων. Ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 20% το τρίμηνο, αυξάνοντας τα κέρδη από τις συναλλαγές μετοχών και τη διαχείριση κεφαλαίων.

Η Mizuho Securities Co., το σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής, τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε, ότι, τα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ και στα 13,4 δισ. γιέν, αποτέλεσμα της αγοραπωλησίας μετοχών.

Η Mizuho Investors Securities Co., τμήμα των μεμονωμένων επενδυτών, κέρδισε 7 δισ. γιέν το τρίμηνο, ανακάμπτοντας από τις ζημίες ύψους 633 εκατ. γιέν, που εμφάνισε πέρυσι.

Η Shinko Securities Co., μία άλλη χρηματιστηριακή θυγατρική της Mizuho, ανακοίνωσε δεκαπλάσια αύξηση των κερδών το τρίμηνο, φθάνοντας στα 9,2 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της Mizuho Financial, σημείωσαν από τον Αύγουστο άνοδο 64%, ότι η τράπεζα αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου, στα 270 δισ. γιέν, από 220 δισ. γιέν, επικαλούμενη την αύξηση των αμοιβών από την επενδυτική τραπεζική, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους, από την ενσωμάτωση των συστημάτων κομπιούτερ. Η τράπεζα, είπε σήμερα, ότι κατά πάσα πιθανότητα, το εξάμηνο, τα κέρδη ανήλθαν σε 330 δισ. γιέν.

Τον περασμένο μήνα, η τράπεζα άντλησε περίπου 530 δισ. γιέν από την πώληση μετοχών της, προκειμένου να εξοφλήσει τα δάνεια που έλαβε το 1999 από την κυβέρνηση ως εγγύηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα