Έντονη νευρικότητα στην εκκίνηση της Wall Street

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 16:46
UPD:16:47
REUTERS/LUCAS JACKSON

Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, εμφανίζοντας έντονη νευρικότητα και μεταβλητότητα, ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την ομιλία του Μάριο Ντράγκι στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ειδικότερα, στις 16:46, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,07% στις 16.38,11 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,09% στις 4.752,06 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,04% στις 1.941,93 μονάδες.

Στο ταμπλό, με κέρδη 3,2% κινείται η Citrix Systems, μετά την ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Dell ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εξαγοράς της. Ακόμη όμως και αν δεν ευοδοθούν οι προσπάθειες, η πώλησή της μπορεί να γίνει τμηματικά.

Επίσης, η MetLife ενισχύεται κατά 1%, με την αγορά να υποδέχεται τελικά θετικά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Στον αντίποδα, η CarMax υποχωρεί κατά 2,3%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου χρήσης διαμορφώθηκαν στα 3,88 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν τα 3,96 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, η Wall Street παρακολουθεί την ομιλία του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ενώπιον των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι «εάν οι καθοδικοί κίνδυνοι αυξηθούν περαιτέρω και επηρεάσουν την πορεία της οικονομίας, η ΕΚΤ δεν θα διστάσει να δράσει».
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα