ΥΠΑΝ: Αδειες για 4 έργα επέκτασης του συστήματος της Δ.ΕΠ.Α

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 18:15

Τις άδειες εγκατάστασης ή/και λειτουργίας τεσσάρων έργων επέκτασης του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της εταιρείας Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α. Α.Ε.), υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στέφάνου.

Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις αφορούν την αδειοδότηση των εξής έργων της ΔΕΠΑ Α.Ε.:

· ¶δεια Εγκατάστασης του Μετρητικού / Ρυθμιστικού Σταθμού (70/19bar) Δράμας. Μέσω του Σταθμού αυτού θα τροφοδοτείται το υπό κατασκευήν (έγινε ήδη η ανάθεση της εργολαβίας κατασκευής) δίκτυο διανομής Δράμας που αποτελείται από 31,5χλμ. χαλύβδινου αγωγού και 2,5χλμ. πλαστικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου.

· ¶δεια Εγκατάστασης του Μετρητικού / Ρυθμιστικού Σταθμού (70/19bar) Κατερίνης. Μέσω του Σταθμού αυτού θα τροφοδοτείται το υπό κατασκευήν (έγινε ήδη η ανάθεση της εργολαβίας κατασκευής) δίκτυο διανομής Κατερίνης που αποτελείται από 7,4χλμ. χαλύβδινου αγωγού και 2χλμ. πλαστικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου.

· ¶δεια Λειτουργίας του Αγωγού Τροφοδοσίας του Σταθμού Ηλεκτροπαραγωγής "Ενεργειακή Θεσσαλονίκης" (θυγατρική των ΕΛΛΠΕ) στην περιοχή Διαβατών Θεσσαλονίκης.

· ¶δεια Εγκατάστασης του Μετρητικού Σταθμού ΕΛΛΠΕ - ΔΙΑΒΑΤΑ. Ο Σταθμός αυτός θα μετρά τις ποσότητες φυσικού αερίου με τις οποίες θα τροφοδοτείται ο Σταθμός Ηλεκτροπαραγωγής "Ενεργειακή Θεσσαλονίκης".

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπεγράφη από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης η άδεια εγκατάστασης του μεγάλου έργου της αναβάθμισης του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στη Ρεβυθούσα, προϋπολογισμού 47.800.000 ευρώ με την οποία υπερτριπλασιάζεται η δυναμικότητα αεριοποίησης του LNG, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σταθερής παροχής φυσικού αερίου στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς σε ποσότητες της τάξης των 6 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων το χρόνο.

Σε εξέλιξη επίσης, βρίσκεται η μεγάλη πρωτοβουλία σύνδεσης όλων των κτιρίων του Δημόσιου τομέα (όπου υπάρχει δυνατότητα) με φυσικό αέριο, μέχρι τις 30 Απριλίου 2006, για την υποκατάσταση της χρήσης του πετρελαίου θέρμανσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα