Στο «κόκκινο» έκλεισε και η Wall Street

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 23:23
UPD:23:24
REUTERS/LUCAS JACKSON

Οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης, καθώς οι εξελίξεις σε επίπεδο επιχειρήσεων, άσκησαν σημαντικές πιέσεις σήμερα στη Wall Street, παίρνοντας τη σκυτάλη από την μεγάλη πτώση των ευρωαγορών και των εμπορευμάτων. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,09% στις 16.330,47 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,50% στις 4.756,72 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 1,23% στις 1.942,74 μονάδες.

Το σκάνδαλο της Volkswagen πλήττει σήμερα τον αμερικανικό κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, με την Fiat Chrysler Automobiles να κλείνει στο -6,1%, ενώ άνω του 2,8% ήταν οι απώλειες σε Ford Motor, General Motor και Tesla Motors.

Έντονα πτωτικά κινήθηκε και ο τεχνολογικός κλάδος, με τις Apple, Google και Facebook να κλείνουν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1,8%.

Επίσης, απώλειες 2,4% σημείωσε η Goldman Sachs, μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της, Λόιντ Μπλανκφέιν,  ότι πάσχει από λέμφωμα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο μεταποιητικός δείκτης της Richmond Fed για τις επιχειρηματικές συνθήκες υποχώρησε στο -5 το Σεπτέμβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στο -2. Οι μετρήσεις πάνω από το μηδέν δείχνουν επέκταση της δραστηριότητας, ενώ κάτω από το μηδέν δείχνουν συρρίκνωση.

Επίσης, αύξηση 0,6% σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών τον Ιούλιο, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,4%. Σε ετήσια βάση οι τιμές κατέγραψαν άνοδο 5,8%.

 


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα