Πρόβλεψη για περαιτέρω υποχώρηση του αργού

Kαθώς υποχωρεί η ζήτηση, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005 07:21

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ πτώση ενδέχεται να σημειώσει η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των χωρών κατανάλωσης του εμπορεύματος για τη ζήτηση, σε συνδυασμό με την αύξηση των αποθεμάτων, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Οι 34 από τους 64 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν ή το 53%, είπαν ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα. Δεκαεννέα ή το 30%, είπαν, ότι το πετρέλαιο θα σημειώσει ελαφρά διαφοροποίηση και 11 ή το 17% εκτιμά ότι η τιμή του μαύρου χρυσού θα σημειώσει άνοδο.

Η International Energy Agency (ΙΕΑ) και το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ, αναθεώρησαν αυτήν την εβδομάδα προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για την παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου, ενώ ο πιο ζεστός καιρό στις βόρειες ΗΠΑ, μειώνει τη χρήση του πετρελαίου θέρμανσης. Οι τιμές του πετρελαίου, έχουν υποχωρήσει 18% από τα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. το βαρέλι, στα οποία αναρριχήθηκαν στις 30 Αυγούστου, καθώς αυξήθηκαν τα αποθέματα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, υποχώρησε 2,78 δολ., ποσοστό 4,6%, φθάνοντας στα 57,80 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), τις τέσσερις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης αυτήν την εβδομάδα. Τα συμβόλαια, άγγιξαν χθες τα 57,40 δολ. χθες και τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 22 Ιουλίου. Το πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, διαπραγματεύθηκαν 5 σεντς χαμηλότερα, στα 57,75 δολ. το βαρέλι, στις 11:16' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα