Telefonica: Κέρδη ρεκόρ μετά τις εξαγορές

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005 10:09

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 53% και σε επίπεδα ρεκόρ, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας, Telefonica SA, αποτέλεσμα της εξαγοράς ύψους 5,85 δισ. δολ. των τμημάτων κινητής τηλεφωνίας της BellSouth Corp., στη Λατινική Αμερική και τις υψηλότερες πωλήσεις για πρόσβαση στο Internet.

To τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,42 δισ. ευρώ (1,66 δισ. δολ.), από 952,2 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Μαδρίτη. Κατά μέσον όρο, 10 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 1,33 δισ. ευρώ. Αύξηση 32%, σημείωσαν οι πωλήσεις της εταιρείας, φθάνοντας στα 10 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της στο σύνολο του έτους, περισσότερο από 15%, έναντι κλίμακας αύξησης 12% έως 15%.

Τα λειτουργικά κέρδη, σημείωσαν αύξηση 28%, φθάνοντας στα 4,32 δισ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα, οι μετοχές της Telefonica έχουν σημειώσει απώλειες 7,7% μέσα στο έτος, μεγαλύτερη της υποχώρησης 0,4% των 23 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Telecommunication Services Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα