Πρόσκληση σε Ιάπωνες επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005 10:58

Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τη συζυγό του Νατάσα έγινε δεκτός από τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο

Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα και άνοιγμα της ιαπωνικής αγοράς στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε Ιάπωνες επιχειρηματίες, στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Ομοσπονδία Ιαπωνικών Επιχειρήσεων (Καινταρέν) στο Τόκυο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Καραμανλής παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τη γεωστρατηγική της θέση, αφού τόνισε ότι «οι επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές», ανέφερε πως διαμορφώθηκε «νέο περιβάλλον», μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας ως μέλος της ΕΕ» , τη «διείσδυση» ελληνικών επιχειρήσεων στις χώρες της Βαλκανικής και την εμπειρία, την οποία έχουν αποκτήσει, σε συνδυασμό με τη γνώση των ιστορικών δεδομένων της περιοχής, αλλά και το «σταθερό, νομισματικό, πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον , το καταρτισμένο εργατικό δυναμικό, καθώς και τις σύγχρονες υποδομές σε στρατηγικούς τομείς, όπως οι συνδυασμένες μεταφορές , οι τηλεπικοινωνίες και η ενέργεια».

Ο Πρωθυπουργός έκανε επίσης λόγο για «σταθερά βελτιούμενο επενδυτικό περιβάλλον», το οποίο, μαζί με τις πολιτικές, που ακολουθεί η κυβέρνηση, έχουν σα σκοπό να δώσουν ώθηση στην παραγωγικότητα , να αυξήσουν τις εξαγωγές, να προωθήσουν την περιφερειακή ανάπτυξη στη χώρα και να μειώσουν την ανεργία.

Οι Ιάπωνες επιχειρηματίες ρώτησαν τον Πρωθυπουργό για τη δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με την Αθήνα, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να τετραπλασιαστεί ο αριθμός των Ιαπώνων τουριστών, που κυμαίνεται από 70.000-100.000, ετησίως. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «αναζητείται λύση για την Ολυμπιακή» και πρόσθεσε ότι θα συνεκτιμηθεί η απόφαση με βάση ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για συμπράξεις στον κατασκευαστικό τομέα, όπου ο κ Καραμανλής ανέλυσε, μεταξύ άλλων, τις βασικές αρχές του νόμου για τις Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού τομέα.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσσα, έγινε δεκτός από τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο.

Ο κ. Καραμανλής συζήτησε με τον Ιάπωνα αυτοκράτορα για την ιστορία των δύο χωρών, τον πολιτισμό τους, την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Το βράδυ (18.00, τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Γιουνιχίρο Κοιζούμι και μετά την προγραμματισμένη ωριαία συνομιλία τους θα κάνουν δηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα