Επιφυλακτικότητα στο Χ.Α.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 11:04
UPD:11:14
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νευρικά ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αποτυπώνει την επιφυλακτικότητά της έναντι του εκλογικού αποτελέσματος, έως ότου η νέα κυβέρνηση αναλάβει και επισήμως καθήκοντα.

Ειδικότερα, στις 11:04, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,74% στις 692,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 6 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,48% στις 203,81 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,73% στις 282,95 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Eurobank Equities τέσσερις είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην αγορά και την οικονομία το επόμενο διάστημα, καθώς ο σκόπελος των εκλογών πλέον ξεπεράστηκε. Στόχος τις επόμενες εβδομάδας είναι να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του νέου προγράμματος διάσωσης (αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου-Νοεμβρίου).

Επίσης, η πρώτη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος θα πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για την έναρξη των συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα

Η αγορά παράλληλα παρακολουθεί την πορεία προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ αναμένεται και η χαλάρωση ή ακόμα και η μερική κατάργηση των ελέγχων στην κίνηση των κεφαλαίων.

Στο ταμπλό παρατηρείται σε ορισμένες μετοχές έντονη μεταβλητότητα, καθώς δεν είναι λίγες εκείνες που προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από το γενικό αρνητικό κλίμα.

Η Βιοχαλκο σημειώνει απώλειες 3,64%, η Alpha Bank χάνει 3,41%, η ΕΧΑΕ είναι στο -3,21% και η Grivalia τποχωρεί κατά 3,15%. Απώλειες άνω του 2% σημειώνουν οι Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Λάμδα.

Στον αντίποδα, η Πειραιώς δείχνει να εκδηλώνει κάποιες αντιστάσεις, καταγράφοντας κέρδη 3,33%. Η Motor Oil ακολουθεί με κέρδη 2,17%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η Folli Follie.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα