Koch: Εξαγοράζει την Georgia Pacific προς 13,2 δισ. δολ.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 07:42

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της, από την Koch Industries Inc., αντί του ποσού των 13,2 δισ. δολ. σε μετρητά, έκλεισε η Georgia-Pacific Corp.

Η Koch, θα καταβάλει 48 δολ. για κάθε μία μετοχή της Georgia Pacific ή 39% περισσότερο από το κλείσιμο της μετοχής της στις 11 Νοεμβρίου στα 34,65 δολ. η μία, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η εμπορική συναλλαγή, θα είναι η μεγαλύτερη την οποία έκανε ποτό η Koch, που εδρεύει στην Γουϊτσιτά του Κάνσας των ΗΠΑ.

Η Georgia-Pacific με έδρα την Ατλάντα, αντιμετωπίζει προβλήματα με τις αποζημιώσεις αμιάντου, με τις τιμές και την αύξηση του κόστους της ενεργείας. Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν 40% και η εταιρεία προχώρησε σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για να μειώσει το χρέος της ύψους 7,94 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει 7,5% φέτος.

Η Koch, είχε ετήσια έσοδα υψηλότερα των 60 δισ. δολ. και περιουσιακά στοιχεία σε εταιρείες πετρελαίου, μεταλλουργίες, πολτού και χάρτου.

Σύμβουλος της Georgia Pacific είναι η Goldman Sachs Group Inc. και της Koch, η Citigroup Inc., σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα