Salzgitter: Νέα πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 09:58

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους, προχώρησε η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός ατσαλιού της Γερμανίας, Salzgitter AG, καθώς μείωσε το κόστος λειτουργίας της, σε συνδυασμό με την υψηλότερη ζήτηση για σωλήνες που χρησιμοποιούνται στους αγωγούς πετρελαίου.

Επίσης, σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το τρίτο τρίμηνο τετραπλασιάστηκαν στα 223,6 εκατ. ευρώ (262,8 εκατ. δολ.) αποτέλεσμα των κερδών από τους φόρους ύψους 130 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Τα αποτελέσματά της υπερέβησαν τις προβλέψεις των έξι οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά, συμπεριλαμβανομένου και του κέρδους από τους φόρους, θα ανήρχοντο σε 205 εκατ. ευρώ.

Η Salzgitter κερδίζει από τις περυσινές τιμές ατσαλιού σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι κατασκευαστές, όπως η Volkswagen AG, έκλεισε το 40% της φετινής της παραγωγής. Η άνοδος 37% της τιμής του αργού πετρελαίου φέτος, ωθεί τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου να επενδύσουν σε εγκαταστάσεις παραγωγής και κυρίως σε αγωγούς.

Τώρα η εταιρεία εκτιμά ότι τα προ φόρων κέρδη της για το σύνολο του έτους θα είναι τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, προέβλεπε ότι τα προ φόρων κέρδη θα διαμορφωνόντουσαν στα 600 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα