Απέπλευσε κενό επιβατών το Ε/Γ - Ο/Γ «Εξπρές Απόλλων»

Επτάωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 13:28

Απέπλευσε λίγο πριν απο το μεσημέρι από το λιμάνι του Καρλοβάσου, κενό επιβατών, το Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο «Εξπρές Απόλλων», στο οποίο χθες βράδυ σημειώθηκε μηχανική βλάβη.

Ο πλοίο παρέμεινε όλη τη νύχτα στο νησί της Σάμου, με αποτέλεσμα οι 206 επιβάτες του να υποστούν επτάωρη ταλαιπωρία, μέχρι να τους ανακοινωθεί ότι έπρεπε να αποβιβαστούν από το πλοίο και να περιμένουν το επόμενο δρομολογίο άλλης εταιρείας, σήμερα στις 5 το απόγευμα.

Εκατό και πλέον επιβάτες αρνήθηκαν να εκκενώσουν το πλοίο και με έγγραφό τους ζήτησαν την εισαγγελική παρέμβαση για κάθε νόμιμη ενέργειά τους εναντίον της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Οι εν λόγω επιβάτες παρέμειναν εντός του πλοίου κατά τη διάρκεια της νύχτας και όπως οι ίδιοι δήλωσαν, για δύο περίπου ώρες τους δόθηκαν καμπίνες για να ξεκουραστούν.

Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα, του νομάρχη Σάμου και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, οι εκατό επιβάτες πείστηκαν στις 11 να κατέβουν από το πλοίο και να το αφήσουν να ταξιδέψει κενό επιβατών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι επιβάτες με προορισμό τη Σύρο ή τη Μύκονο, καθώς το Ε/Γ - Ο/Γ «Δημητρούλα» που θα εκτελούσε το δρομολόγιο για Πειραιά, δεν θα «έπιανε» στα λιμάνια των δύο νησιών.

Τελικά, έπειτα από συνεννόηση του Λιμεναρχείου με το θάλαμο επιχειρήσεων, αποφασίστηκε το «Δημητρούλα» να πιάσει ένα από τα δυο λιμάνια, πιθανότατα τη Σύρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα