UPS: Ενίσχυση κερδοφορίας κατά 23% στο τρίμηνο

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 14:18

Η αμερικανική εταιρεία μεταφορών UPS ανακοίνωσε άνοδο των εσόδων κατά 17,9% για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου2005, με αναπροσαρμοσμένη αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατόπιν διάλυσης τίτλων στο 22,9%.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στην ισχυρή παγκόσμια αύξηση του όγκου δεμάτων, καθώς και στην επέκτασης των δραστηριοτήτων εφοδιαστικής αλυσίδας και μεταφοράς της εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, τα κέρδη ανά μετοχή κατόπιν διάλυσης τίτλων ήταν 0,86 δολάρια συγκριτικά με τα 0,78 δολάρια την προηγούμενη χρονιά. Η αναπροσαρμογή για το πιστωτικό υπόλοιπο φόρου επηρέασε θετικά τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του 2004, με τα κέρδη ανά μετοχή κατόπιν διάλυσης τίτλων να αυξάνονται κατά 22,9% από τα 0,70 δολάρια πέρυσι.

«Αυτό ήταν ένα εξαιρετικό τρίμηνο ανάπτυξης για την UPS,» σχολίασε ο Mike Eskew, chairman και CEO της UPS. «Αυτή τη στιγμή έχουμε τεράστια ώθηση στις Η.Π.Α. και σε όλο τον κόσμο, ώθηση που βλέπουμε να συνεχίζεται.»

Τα ενοποιημένα έσοδα για την εν λόγω χρονική περίοδο έφτασαν τα 10,55 δισ. δολάρια από 8,95 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν άνοδο 19,1% στα 1,5 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 953 εκ. δολάρια.

Ο παγκόσμιος μέσος ημερήσιος όγκος δεμάτων αυξήθηκε 4,7%, ή κατά 644.000 επιπλέον δέματα την ημέρα αγγίζοντας τα 14,3 εκατομμύρια.

Για το σύνολο του έτους, ο Chief Financial Officer της UPS, Scott Davis, δήλωσε πως η UPS αναμένεται να επιτύχει το στόχο της για αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή κατόπιν διάλυσης τίτλων της τάξης του 18% με 20%, σε σύγκριση με τα 2,90 δολάρια που παρουσίασε το 2004. (Τα κέρδη ανά μετοχή κατόπιν διάλυσης τίτλων του 2004 βάσει GAAP ήταν 2,93 δολάρια).

Για το 2006, ο Davis είπε πως η UPS αναμένει μια αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατόπιν διάλυσης τίτλων μεταξύ 11% και 16% επιπλέον της αναμενόμενης πολύ καλής απόδοσης της φετινής χρονιάς. Η παγκόσμια δραστηριότητα μικρών δεμάτων προβλέπεται να παραμείνει ισχυρή, συνέχισε, παρουσιάζοντας εξαιρετικά λειτουργικά κέρδη τόσο στον εγχώριο όσο και στον διεθνή κλάδο. Η UPS αναμένει επίσης σταθερή βελτίωση και στις δραστηριότητες εφοδιαστικής αλυσίδας και υπηρεσιών μεταφοράς, πρόσθεσε ο Davis.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα