Ιταλία: Αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για την οικονομία οι βιομήχανοι

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 10:43
UPD:10:48
REUTERS/STEFANO RELLANDINI

Η Συνομοσπονδία Εργοδοτών Confindustria αναμένει πλέον ότι η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1% το τρέχον έτος και 1,5% το 2016 - έναντι 0,8% και 1,4%, αντίστοιχα, που προέβλεπε προηγουμένως.

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας φέτος και την επόμενη χρονιά προχώρησε η Συνομοσπονδία Εργοδοτών Confindustria.

Η Συνομοσπονδία αναμένει πλέον ότι η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1% το τρέχον έτος και 1,5% το 2016 - έναντι 0,8% και 1,4%, αντίστοιχα, που προέβλεπε προηγουμένως - λόγω της ενίσχυσης της οικονομίας στη διάρκεια του καλοκαιριού μετά την ισχυρή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και τη μείωση της ανεργίας σε χαμηλό διετίας.

Οι εκτιμήσεις της Confindustria ανακοινώθηκαν την παραμονή της παρουσίασης στο υπουργικό συμβούλιο από τον Ρέντσι ενός προϋπολογισμού για το 2016 προσανατολισμένου στην ανάπτυξη. Ο προϋπολογισμός αυτός αναμένεται να θέσει την Ιταλία σε πορεία σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πιέζει τη Ρώμη να ενεργήσει γρήγορα ώστε να μειώσει το τεράστιο χρέος της ύψους 2,2 τρισ. ευρώ.

Η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά ότι η αύξηση του ΑΕΠ το τρέχον έτος θα ανέλθει στο 0,9%, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει τις βασικές παραμέτρους της σχεδιαζόμενης δημοσιονομικής πολιτικής της που είναι η κατάργηση του φόρου για την πρώτη κατοικία και ενός φόρου για τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται επίσης να περιλαμβάνει πακέτο στήριξης της απασχόλησης και της ανάπτυξης στο σχετικά φτωχό νότιο τμήμα της χώρας, το οποίο δέχθηκε το κύριο βάρος της οικονομικής κρίσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα