EFG Eurobank: Με 72,5% στην Global Fund Management

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 17:24
UPD:17:25

Τον έλεγχο του 72,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας GLOBAL FUND MANAGEMENT ΕΠΕΥ αποκτά η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias A.E. Το υπόλοιπο 27,5% το κατέχει ο κ. Βασίλης Καρατζάς.

Η σχετική συμφωνία μεταξύ, αφενός μεν της Eurobank και του κ. Καρατζά, αφετέρου δε με τους βασικούς μετόχους της εταιρείας GLOBAL FUND MANAGEMENT ΕΠΕΥ, τον κ. ¶γγελο Πλακόπητα και την εταιρεία GLOBAL FINANCE, υπεγράφη σήμερα.

Η GLOBAL FUND MANAGEMENT ΕΠΕΥ είναι εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών με εξειδίκευση στις αναδυόμενες αγορές. Ειδικότερα, διαχειρίζεται την εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου, GLOBAL NEW EUROPE FUND AEEX, η οποία επενδύει στις αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης & της Μέσης Ανατολής.

Η GLOBAL NEW EUROPE FUND AEEX έχει σήμερα ενεργητικό €75 εκατ. και απόδοση από την αρχή του έτους 28,7% από τις υψηλότερες αποδόσεις του κλάδου.

Η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει επίσης αμέσως στη δημιουργία και διαχείριση ενός νέου αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης κινδύνου (Hedge Fund) με επωνυμία LEVANT FUND, με έμφαση στις αγορές της Τουρκίας και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια θα προέλθουν κυρίως από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

Η συγκεκριμένη εξαγορά εντάσσεται στην στρατηγική του ομίλου Eurobank EFG για την περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης του στην αγορά διαχείρισης κεφαλαίων (Asset Management) στην Ελλάδα, όπου ήδη κατέχει την πρώτη θέση στα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη του τομέα Asset Management στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου έχει φυσική παρουσία μέσω τραπεζών, δικτύου υποκαταστημάτων & θυγατρικών.

Μετά την εξαγορά της GLOBAL FUND MANAGEMENT ΕΠΕΥ, ο ιδρυτής κ. ¶γγελος Πλακόπητας θα παραμείνει στην Επενδυτική Επιτροπή της GLOBAL NEW EUROPE FUND AEEX. Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και υπεύθυνος για τη διαχείριση των κεφαλαίων και την ανάπτυξη εργασιών παραμένει ο κ. Βασίλης Καρατζάς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα