Υπό έντονη μεταβλητότητα οι συναλλαγές στο Χ.Α.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 14:10
UPD:14:20
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ήπια πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προχωρεί σε λελογισμένη κατοχύρωση των κερδών των προηγούμενων ημερών, ενώ γίνεται προσπάθεια αφομοίωσης των επιπέδων τα οποία είχε χάσει στις 12 Αυγούστου.

Ειδικότερα, στις 14:10, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά μόλις 0,04% στις 692,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 25,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,18% στις 202,41 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,95% στις 261,65 μονάδες.

Η νευρικότητα σήμερα στην αγορά είναι έκδηλη, καθώς απομένουν λίγα 24ωρα μέχρι να δοθεί η πρώτη εντολή σχηματισμού της νέας ελληνικής κυβέρνησης και να επανέλθει η χώρα στην πολιτική ομαλότητα. Η αγορά προσπαθεί να διαγνώσει τις τάσεις του εκλογικού σώματος, προκειμένου να λάβει εγκαίρως τις θέσεις που θα της δώσουν νέα κέρδη, ωστόσο ακόμη το τοπίο παραμένει πολύ θολό.

Σύμφωνα με τους ξένους θεσμικούς, πάντως, η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, όποια και αν είναι αυτή, δεν θα προχωρήσει σε σύγκρουση με τους πιστωτές, καθώς το κίνητρο της έναρξης της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό.

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση έχουν να κάνουν περισσότερο με την έγκαιρη ψήφιση των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, καθώς και η άμεση προώθηση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, προκειμένου η ρευστότητα και η σταθερότητα να επανέλθει στην οικονομία.

Στο ταμπλό, η ΔΕΗ σημειώνει απώλειες 2,07%, η Grivalia χάνει 1,82%, η Εθνική είναι στο -1,79%, η ΕΥΔΑΠ στο -1,69%, η Πειραιώς στο -1,68%, ενώ στο -1,61% είναι η Βιοχαλκο και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ήπιες απώλειες σημειώνουν και οι Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank και Μυτιληναίος.

Το θετικό τους πρόσημο διατηρούν η Motor Oil (+2,46%), η ΜΕΤΚΑ (+2,0%) και η Ελλάκτωρ (+1,95%). Άνω του +1% είναι τα κέρδη σε ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Λαμσα και Folli Follie.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα