Σε υψηλά τεσσάρων εβδομάδων η Wall Street

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 23:26
UPD:23:28
REUTERS/LUCAS JACKSON

Σημερινή φωτογραφία της Wall Street.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο του ενεργειακού κλάδου και την επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ξεκίνησε σήμερα την διήμερη συνεδρίασή της.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,84% στις 16.739,95 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,59% στις 4.889,24 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,87% στις 1.995,31 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Altria Group σημείωσε κέρδη 2,3%, καθώς πληθαίνουν οι φήμες ότι η εταιρεία θα δεχτεί προτάσεις εξαγοράς του 27% που κατέχει στην SABMiller, από τις Anheuser-Busch InBev, Diageo και 3G Capital/Berkshire Hathaway.

Στο +5% βρέθηκε η Hewlett-Packard, μετά την ανακοίνωση ότι πιθανόν να προχωρήσει σε περικοπές 25-30 χιλ. θέσεων εργασίας.

Κέρδη 4,2% κατέγραψε και η Starz, καθώς εκτιμάται ότι η AMC Networks πιθανόν να επανέλθει για να καταθέσει πρόταση εξαγοράς της εταιρείας.

Στον αντίποδα, η Sirona Dental Systems σημείωσε απώλειες 2,3%, μετά τη συμφωνία που υπήρξε για την εξαγορά της από την Dentsply International έναντι του ποσού των 5,5 δισ. δολαρίων.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 0,1% καταγράφηκε στον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύγκριση με τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2%.

Επίσης, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2005 εκτινάχθηκε η κατασκευαστική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 61 μονάδες. Σημειώνεται ότι το όριο των 50 μονάδων διακρίνει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση του κλάδου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα