Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για δεύτερη ημέρα. Οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών, όπως της Mizuho Financial Group, σημείωναν απώλειες, καθώς εικάζεται, ότι οι επενδυτές αλλάζουν τις επενδύσεις τους σε μετοχές εξαγωγικών εταιρειών, προκειμένου να ευνοηθούν από την υποχώρηση του γιέν. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp.

O Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, υποχωρούσε 0,4%, φθάνοντας στις 110,97 μονάδες, στις 12:41' μ.μ στο Τόκυο. Οι μετοχές των τραπεζών ως κλάδος, των ασφαλιστικών εταιρειών και του real estate, σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη. Οι μετοχές των εταιρειών, που δεν παράγουν βασικά προϊόντα κατανάλωσης, όπως των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών που παράγουν φωτογραφικές μηχανές, κινήθηκαν ανοδικά.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 14.080,15 μονάδες και ο Topix έχασε 0,5%, καθώς το γιέν διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 27 μηνών. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Ινδονησία και τη Ν. Ζηλανδία, ενώ ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι δείκτες στην Κίνα. Στις λοιπές αγορές της περιφέρειας οι δείκτες κινούντο πτωτικά. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωνε απώλειες ρεκόρ και κατά 1,4% και είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Το γιέν υποχώρησε στα 118,80 έναντι του δολαρίου στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2003, από 118,02 γιέν, μετά τη δήλωση του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Junichiro Koizumi, ότι είναι πρόωρο η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας να εγκαταλείψει την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων δανεισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα