Burns Philp: 1,5 δισ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή της Goodman

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 07:44

ΣΧΕΔΙΑ, για την πώληση του τμήματος αρτοποιΐας της, Goodman Fielder, αντί του ποσού των 2,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,5 δισ. δολ. ΗΠΑ), μετά την απόρριψη της προσφοράς από φίρμες επενδύσεων με επικεφαλής την Bain Capital, κάνει η Burns Philp & Co., που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο της Ν. Ζηλανδίας, Graeme Hart.

H Burns Philp θα πουλήσει 1,06 δισ. μετοχές της Goodman Fielder προς 1,85 έως 2 δολ. Αυστραλίας η μία, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η Bain, το χρηματιστηριακό τμήμα της Goldman Sachs Group Inc. και η εταιρεία επενδύσεων Pacific Equity Partners της Αυστραλίας, προσέφεραν 3,55 δισ. δολ. Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους για την εταιρεία, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε χθες το Bloomberg News.

Μία πώληση μετοχών μεγαλύτερη των 2 δισ. δολ. Αυστραλίας, θα κάνει τη δημόσια εγγραφή της Goodman Fielder, τη μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η δημόσια εγγραφή της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ασφάλισης αυτοκινήτων της Αυστραλίας, Promina Group Ltd., άντλησε το 2003 το ποσόν του 1,88 δισ. δολ. Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα