Δεύτερη ημέρα ανόδου για τις ευρωαγορές

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 19:10
UPD:19:12
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Φωτογραφία αρχείου.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τις επιχειρηματικές εξελίξεις, παραμένοντας, ωστόσο, με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο, όπου και αναμένεται να ληφθεί απόφαση για το επιτόκιο.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,49% στις 6.229 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,38% στις 10.227 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 1,68% στις 4.646 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1,5% στις 361,87 μονάδες, διευρύνοντας στο 5,8% τα κέρδη από τα χαμηλά του Αυγούστου. 

Στο ταμπλό, η Glencore σημείωσε κέρδη 5,2%, μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης νέων μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, με στόχο να καλύψει μέρος του δανεισμού της και να προστατευθεί από την πτώση των τιμών των εμπορευμάτων.

Ανοδικά κατά 6,6% έκλεισε και η μετοχή της Richemont, μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι θα πετύχει τους στόχους του έτους. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο, εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης από την Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Στο +6,4% βρέθηκε και η Anheuser-Busch InBev, καθώς έχει διαρρεύσει πως ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς του 27% που κατέχει η Altria Group στην SABMiller.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο μηδέν επέστρεψε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Αύγουστο, καθώς οι τιμές πετρελαίου σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές της φετινής χρονιάς. Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, ενώ παρέμειναν αμετάβλητες σε ετήσια βάση.

Επίσης, οριακή αύξηση 0,1% καταγράφηκε στον δείκτη τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης τον Αύγουστο του 2015, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα