Commerzbank: Αποκτά το λοιπό μερίδιο της Eurohypo

Από την Deutsche Bank και την Allianz
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 11:44

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση του 66,2% της δανείστριας κατόπιν υποθήκης, Eurohypo AG, από την Deutsche Bank AG και την Allianz AG, έκλεισε η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο τράπεζα της Γερμανίας, Commerzbank AG.

Η τράπεζα, που κατέχει ήδη το 31,8% της Eurohypo, θα αγοράσει το 37,7% της Deutsche Bank και το 28,5% της Dresdner Bank της Allianz, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η εξαγορά είναι αξίας περίπου 5,9 δισ. ευρώ (6,9 δισ. δολ.), σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο των μετοχών της Eurohypo. Περίπου 2% των μετοχών της τελευταίας, διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο.

Με την απόκτηση του λοιπού μεριδίου της Eurohypo, η Commerzbank θα επεκτείνει τη θέση της, ως μία ανεξάρτητη εμπορική τράπεζα στη Γερμανία και θα ισχυροποιήσει την προσφορά προϊόντων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Commerzbank ενδέχεται να βοηθήσει την εμπορική συναλλαγή, με την πώληση κάποιων επενδύσεών της σε μετοχές. Σήμερα, πουλά μετοχές αξίας περίπου 800 εκατ. ευρώ της Banca Intesa SpA, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας, προς τους επενδυτές. Επίσης κατέχει περίπου το 10% της γερμανικής Linde AG και περίπου το 14% της Korea Exchange Bank της Ν. Κορέας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Dennis Phillips.

Η Commerzbank και η Citigroup Inc., διαχειρίζονται την πώληση της Ιntesa.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα