Χ. Φώλιας : Η ανάπτυξη της περιφέρειας πρώτη προτεραιότητα

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 12:46

«Η περιφερειακή ανάπτυξη ήταν, είναι και θα παραμείνει, πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική σύγκλιση εάν δεν υπάρξει σύγκλιση στις περιφέρειες». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Φώλιας, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο με οικονομικούς και κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον Εθνικό Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της περιόδου 2007-2013.

Οι νέες δημοσιονομικές προοπτικές, οι νέοι διαθρωτικοί κανονισμοί και οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης η οποία αποτελεί συνέχεια των διαβουλεύσεων που έχει ήδη ξεκινήσει το υπουργείο από τον Ιούνιο του 2004, μέσω των 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων και του 1ου Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2005.

«Επιζητούμε τη δημιουργική σύνθεση απόψεων θέσεων και προτάσεων προκειμένου μέχρι τον Ιούνιο του 2006 να έχουμε καταλήξει στο Εθνικό στρατηγικό πλαίσιο αναφοράς και τα επιχειρησιακά προγράμματα», σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ όπως ανακοίνωσε, το υπουργείο προγραμματίζει θεματικές συναντήσεις και με άλλα υπουργεία στους τομείς της :

1) Επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας

2) Ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού

3) Ενίσχυσης της προσπελασιμότητας και των Υπηρεσιών Γενικού Οικονομικού συμφέροντος

4) Αειφόρου ανάπτυξης και

5) Ψηφιακής σύγκλισης και Οργανωτικής αναδιάρθρωσης της Δημόσιας διοίκησης.

«Δεν μας ενδιαφέρει, πια, η δημιουργία δαπανών για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλιών, αλλά η επιτυχημένη επένδυση τους για την αέναη παραγωγή Εθνικού πλούτου και οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε, κλείνοντας την παρέμβαση του, ο κ. Φώλιας.

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι από την ΑΔΕΔΥ, την ΓΣΕΕ, την ΚΕΔΚΕ, την ΠΑΣΕΓΕΣ, τα Οικονομικό και Τεχνικό επιμελητήριο, τον ΣΕΒ, την ΓΣΕΒΕΕ, περιβαλλοντικές οργανώσεις, κα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα