Μίνι ράλι στη Wall Street

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 23:24
UPD:23:27
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων έκλεισε ο δείκτης S&P 500, μετά το ράλι ανόδου που σημειώθηκε σήμερα στους αμερικανικούς δέικτες, με αφορμή τα χαμηλότερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία, εξέλιξη που συνηγορεί στην εκτίμηση ότι η Federal Reserve δεν θα προχωρήσει την Πέμπτη σε αύξηση του επιτοκίου της.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,40% στις 16.599,85 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,14% στις 4.860,52 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 1,28% στις 1.978,09 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Alcoa σημείωσε κέρδη 2,7%, μετά το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με την Ford Motor, για την παροχή αλουμινίου, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να αυξήσει τη χρήση του μετάλλου στα οχήματά της.

Επίσης, η Yahoo ενισχύθηκε κατά 2,6%, καθώς έχει ξεκινήσει ενέργειες προκειμένου να καταφέρει να εξασφαλίσει την έγκριση από τις αμερικανικές αρχές στο σχέδιο της να διαχωρίσει το μερίδιο της στην κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding χωρίς να της επιβληθούν φόροι.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οριακή άνοδο κατέγραψε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, καθώς διαμορφώθηκε στις -14,7 μονάδες, έναντι των 14,9 μονάδων τον Αύγουστο. Τα στοιχεία είναι κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που προσδοκούσαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν σε μηδενικό επίπεδο.

Επίσης, κατά 0,2%, αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του ίδιου έτους, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα