Blue Star: Υπερδιπλασιασμός κερδών στο εννεάμηνο

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 17:04
UPD:17:10

Σε 19,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε. παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 121% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφθασε στα 108,3 εκατ. ευρώ ενισχυμένος κατά 1,3%, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) ανήλθαν σε 34,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 29,7%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η βελτίωση του κύκλου εργασιών του Ομίλου, παρά τη μεγάλη μείωση των δρομολογίων που εκτελέστηκαν λόγω της πώλησης τεσσάρων παλαιών πλοίων κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, οφείλεται στην εξαιρετική βελτίωση των πληροτήτων σε επιβάτες και οχήματα που επιτεύχθηκε καθώς και στη μεταδρομολόγηση του πλοίου Blue Star 1 από τη γραμμή Πειραιά - Χανιά στη γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Μπάρι όπου πλέον σε συνδυασμό με το πλοίο Blue Horizon προσφέρει καθημερινές αναχωρήσεις από τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας προς το λιμάνι του Μπάρι της Ιταλίας.

Το μεταφορικό έργο του Ομίλου ανήλθε σε 3.023.147 επιβάτες, 365.400 I.X. οχήματα και 93.336 φορτηγά αυτοκίνητα. Το μεταφορικό έργο δεν είναι συγκρίσιμο με το προηγούμενο έτος καθώς δραστηριοποιήθηκαν 4 λιγότερα πλοία λόγω πώλησης τους, ενώ 1 πλοίο μεταδρομολογήθηκε από τις ακτοπλοϊκές γραμμές στις διεθνείς γραμμές Ελλάδας - Ιταλίας.

Η διοίκηση του Ομίλου διαπιστώνοντας ότι οι αποδόσεις των πλοίων βελτιώθηκαν σημαντικά προσβλέπει σε περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων για την τρέχουσα οικονομική χρήση.

Η διοίκηση της Blue Star επισημαίνει ακόμη στην ανακοίνωσή της ότι «τα πλοία του Ομίλου που δραστηριοποιούνται στην Ακτοπλοΐα συνεχίζουν να τελούν υπό καθεστώς κρατικού παρεμβατισμού στη διαχείριση τους, καθότι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας δεν έχει ακόμα εναρμονιστεί με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 3577/92. Ο Όμιλος μας προσβλέπει ότι μέσω των θεσμικών οργάνων του κλάδου και μέσω του διαλόγου με τις Αρχές θα επιτευχθεί η εναρμόνιση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και οι Ελληνικές Ακτοπλοϊκές γραμμές θα λειτουργήσουν στο μέλλον σε πλαίσιο ελεύθερου ανταγωνισμού όπου η κάθε εταιρεία θα μπορεί να αποφασίζει ελεύθερα για όλα τα θέματα που αφορούν την εμπορική εκμετάλλευση των πλοίων της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα