Ν. Αναστασιάδης: Διευρύνονται οι ορίζοντες της κυπριακής ναυτιλίας

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 16:11
UPD:16:16
INTIME NEWS/Andrea Bonetti

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (φωτ. αρχείου).

Η ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ δημιουργεί νέες προοπτικές για τη χώρα και την οικονομία μας και διευρύνει τους ορίζοντες της κυπριακής ναυτιλίας, δημιουργώντας τις σχετικές συνέργειες και ευκαιρίες, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2015», ο κ. Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα, η Κύπρος είναι μια διεθνής ναυτιλιακή δύναμη και ένα φημισμένο Ναυτιλιακό Κέντρο συνδυάζοντας μια κυρίαρχη σημαία και μια ναυτιλιακή βιομηχανία με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και πρότυπα ασφάλειας και προστασίας».

Παρά την οικονομική κρίση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ανέφερε, «οι ναυτιλιακές εταιρείες συνεχίζουν να εμπιστεύονται την Κύπρο ως βάση για τις δραστηριότητές τους». Έκανε, μάλιστα, μνεία στον ρόλο που διαδραματίζει ο τομέας της ναυτιλίας στις προσπάθειες για την πλήρη ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί σημαντικό κλάδο της κυπριακής οικονομίας και καταλύτη για μια νέα οικονομική ανάπτυξη, είπε και διαβεβαίωσε τους συνέδρους ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι πλήρως δεσμευμένη στη διασφάλιση της ναυτιλίας και του ναυτιλιακού τομέα καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η συνεχιζόμενη βιώσιμη ανάπτυξη της.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε, επίσης, ότι η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δημιουργεί νέες προοπτικές για τη χώρα και την οικονομία της. «Οι νέες αυτές εξελίξεις διευρύνουν τους ορίζοντες της ναυτιλίας μας, δημιουργώντας σχετικές συνέργειες και ευκαιρίες», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα