Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΕΚΟΨΑΝ την πτωτική πορεία των δύο ημερών οι ασιατικές μετοχές, μετά την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου, στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Hon Hai Precision Industry Co. κινήθηκαν ανοδικά, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν, ότι το χαμηλότερο κόστος των καυσίμων θα αφήσει περισσότερα χρήματα στους καταναλωτές για να δαπανήσουν.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 0,4%, φθάνοντας στις 111,37 μονάδες στη 1:13' μ.μ. στο Τόκυο. Οι κατασκευάστριες, όχι βασικών καταναλωτικών αγαθών, όπως η Toyota και οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, συμπεριλαμβανομένης της Hon Hai, αποτελούσαν περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής ανόδου του δείκτη. Οι μετοχές του κλάδου της ενεργείας, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών της Woodside Petroleum Ltd., σημείωναν απώλειες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια εκτός από την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei, αναρριχήθηκε 0,3%, φθάνοντας στις 14.138,03 μονάδες και ο Topix κέρδιζε 0,6%. Στην Κίνα, ο Shanghai Composite Index υποχωρούσε 0,7% και σημείωνε τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,2%, φθάνοντας στα 56,98 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Ιουλίου, καθώς εικάζετο ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ την εβδομάδα που πέρασε, σημείωσαν άνοδο. Νωρίτερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 56,91 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα